Vervoer op Rhodos

Vanaf het moment dat je op Rhodos aangekomen bent, heb je vervoer nodig. Je moet in ieder geval van het vliegveld naar je accommodatie op het eiland reizen. Als je een pakketreis bij een touroperator geboekt hebt dan zit deze transfer normaal gesproken bij de reis inbegrepen. Dat kun je zien op de reisbeschrijving of in de boekingsbevestiging. Vaak zit er dan bij de reisbescheiden een aparte voucher voor het vervoer. Bij aankomst word je dan verwelkomd door de host of hostess van je reisorganisatie of een andere lokale vertegenwoordiger. Die zorgt ervoor dat je met een taxi, minibus of bus op je eindbestemming zult arriveren.

Voor wie geen vervoer geregeld heeft is er natuurlijk de mogelijkheid om een auto te huren of een taxi te nemen. Met een huurauto heb je ook direct de rest van je vakantie op Rhodos een vervoermiddel ter beschikking. Voor de rest zijn er andere manieren van transport die gebruikt kunnen worden.

Autohuren zonder gezeik

Huur je auto op Rhodos bij Sunny Cars op basis van all inclusive autoverhuur: alles verzekerd, geen eigen risico en geen verborgen kosten. Sunny Cars is de nummer 1 autoverhuurder in Europa.

bekijk alle huurauto's

Auto huren op Rhodos

Wil je iets van het eiland zien, wil je ter plaatse niet afhankelijk zijn van taxi’s of excursiebussen en je optimale mobiliteit? Dan is een huurauto zeker aan te raden tijdens je vakantie op Rhodos. Al vanaf ongeveer 20 tot 25 euro per dag huur je een auto op Rhodos. Het aanbod van huurauto’s is enorm groot, net als het aantal autoverhuurders dat op Rhodos actief is. Sommige verhuurders hebben kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan, sommigen wat minder. Ga je een auto huren op Rhodos? Let vooral goed op hoe het zit met verzekeringen en bijkomende kosten.

Om verrassingen te voorkomen raden wij, zeker voor het hoogseizoen, aan om vooraf een huurauto te reserveren als je de hele vakantie een auto ter beschikking wilt hebben. Wil je voor één of twee dagen ter plaatse een auto huren dan kan dat vooraf gereserveerd worden, maar geeft ter plaatse regelen je meer flexibiliteit. Via een website als Easyterra kun je vooraf prijzen van huurauto’s vergelijken, de voorwaarden bekijken en alvast een huurauto op Rhodos reserveren.

Een huurauto op Rhodos

Autorijden op Rhodos

De wegen op Rhodos zijn over het algemeen prima van kwaliteit. Het lijkt erop dat vooral het zuiden van het eiland recent van een nieuwe asfaltlaag voorzien is. Toch kun je soms nog een slecht stukje wegdek tegenkomen. Een hobbel of een flinke kuil zijn geen zeldzaamheid op het wegdek van Rhodos. Dat geldt ook voor losse stenen op het wegdek, die van een heuvel- of bergwand naar beneden gerold zijn.

Een ander gevaar op de weg zijn dieren. Geiten, honden, katten, slangen…. je kunt van alles tegenkomen op de wegen van Rhodos. Zo zijn we zelf een keer over een slang heengereden die we niet gezien hadden door de auto voor ons. Houd er altijd rekening mee dat er op Rhodos wilde dieren op de weg kunnen lopen.

autorijden op Rhodos

De wegen op Rhodos zijn over het algemeen breed genoeg en vragen niet al teveel stuurmanskunst. Uitzonderingen zijn sommige weggetjes naar hoger gelegen kloosters en de wegen in kleinere dorpen. Probeer vooral op de lokale wegwijzers vertrouwen. Met een navigatiesysteem kun je weleens in de problemen komen. Zo gebruikten wij onze TomTom op Rhodos en werden een keer een onverharde weg op gestuurd. Na ongeveer twee kilometer was deze weg veranderd in een lastig begaanbaar pad en nog eens een kilometer verder was daar eigenlijk al geen sprake meer van. We hebben dezelfde rotweg terug moeten rijden na een zeer lastige omdraaimanouvre.

Tegenwoordig wordt er vooral met Google Maps genavigeerd. Voordat je dat op Rhodos gaat doen, kun je het beste eerst de 5 dingen die je moet weten over navigeren met Google Maps lezen.

Dit is toch geen weg meer?

Parkeren is op Rhodos ook niet altijd even gemakkelijk. De drukkere plekken kampen met een permanent parkeerplekkentekort en de overheid maakt het er met de vele stop- en parkeerverboden ook niet gemakkelijker op. Het vervelende is dat de Grieken massaal parkeren in stukken straat waar ene stopverbod geldt. Op het moment dat jij daardoor denkt dat je daar wel mag parkeren en dat vervolgens ook doet, loop je redelijke kans om een parkeerboete te krijgen of dat je auto zelfs weggesleept wordt.

Fietsen op Rhodos

Het aantal fietspaden op Rhodos is vrij beperkt, maar neemt wel toe. Dit geldt ook voor het aantal plekken waar je fietsen kunt huren of accommodaties die zelfs gratis leenfietsen ter beschikking stellen. Houd er rekening mee dat de Grieken maar ook veel toeristen niet zo gewend zijn aan fietsers op de doorgaande wegen buiten de bebouwde kom. Een defensieve rijstijl is daarom voor de relatief kwetsbare fietsers zeker aan te raden.

Wil je op gezonde en leuke wijze Rhodos ontdekken? Boek dan de 4 uur durende Rhodos highlights fietstour of huur een fiets om zelf op pad te gaan. Tijdens de fietstocht ga je met een Engelstalige gids op pad die je onderweg van alles vertelt over Rhodos, de geschiedenis van Rhodos Stad en de bezienswaardigheden die je onderweg te zien krijgt. De fiets, een helm en een flesje water zitten bij de fietstocht inbegrepen. Vooraf reserveren is verplicht, maar je mag altijd gratis annuleren of wijzigen als dat nodig is.

Bekijk de fietstochten en fietsverhuur op Rhodos

Fietsen op Rhodos

Wandelen

Rhodos is een eiland waar je mooie wandelingen kunt maken. Helaas is het wandeltoerisme hier niet dusdanig ontwikkeld dat er goede wegwijzers staan of dat er goede wandelkaarten beschikbaar zijn voor Rhodos. Voor wie dat wil zijn er ook georganiseerde wandeltochten op Rhodos te boeken. Je gaat dan onder begeleiding van een ervaren gids op pad. Informeer naar de wandeltochten bij de receptie van je accommodatie, bij speciale excursiebureau’s in de toeristenplaatsen of bij de host(ess) van jouw touroperator.

Scooters & quads

Op Rhodos kun je op veel plekken scooters, quads en brommers huren. Deze vormen van vervoer voldaan prima om het eiland te verkennen. Je ziet dan ook veel van deze gemotoriseerde voertuigen rijden op Rhodos.

Op Rhodos kun je een quad huren

Openbaar vervoer

Een goedkope manier van vervoer op Rhodos is de bus. Er rijden lijnbussen van KTEL en RODA over het eiland Rhodos. De meeste plaatsen hebben een goede verbinding. De frequentie van ritten ligt ten noorden van Lindos en en Theologos veel hoger dan de busritten op de zuidkant van het eiland. Bij hotelconcentraties is vaak ook een bushalte te vinden. Buskaartjes koop je bij de buschauffeur.

Taxi's

Op Rhodos zijn er in de toeristenplaatsen, op het vliegveld en in Rhodos-Stad voldoende taxi’s te vinden. Taxi’s starten in principe vanaf speciale taxistandplaatsen of op een vooraf afgesproken adres bij een telefonische reservering. Voor sommige routes gelden er vaste prijzen, zoals bijvoorbeeld van en naar het vliegveld en van en naar Lindos. Houd er rekening mee dat er allerlei toeslagen van toepassing kunnen zijn op een taxirit, bijvoorbeeld voor avondritten, voor bagage, op feestdagen maar soms ook voor een rit naar buiten de stad.

Vaste prijzen voor de taxi