Reizen naar Rhodos

Als je vanuit Nederland of België naar Rhodos reist dan zul je dat in 99,9% van de gevallen met het vliegtuig doen. Gedurende het hele zomerseizoen vliegen chartervliegtuigen en lijndiensten rechtstreeks vanuit Nederland, België en de Duitse luchthavens naar Diagoras International Airport, de internationale luchthaven van het eiland Rhodos. In het winterseizoen kun je met een overstap in Athene naar Rhodos vliegen. Omdat Rhodos geen echte winterzonbestemming is vliegt Transavia in het winterseizoen niet op Rhodos.

Vliegen naar Rhodos

De hemelsbrede afstand tussen Amsterdam en Rhodos bedraagt ruim 2500 kilometer. Deze afstand wordt door de lucht in om en nabij de 3,5 uur overbrugt. Hiervoor kun je gebruik maken van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo kun je vanuit diverse luchthavens in Nederland met Transavia, TUIfly en Corendon naar Rhodos vliegen. Deze vluchten worden alleen maar in het zomerseizoen uitgevoerd (april t/m eind oktober). In de wintermaanden gaan er geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland richting Rhodos. Wel kun je kijken of er dan verbindingen via Athene naar Rhodos te vinden zijn.

Vanuit België of Duitsland naar Rhodos vliegen kan ook. Thomas Cook Airlines en Corendon vliegen vanaf Brussel naar Rhodos. Ryanair en TUIfly bieden Rhodos vliegtickets aan vanaf vliegveld Charleroi. Vanaf Düsseldorf International Airport is het aantal maatschappijen waaruit je kunt kiezen groot. Wie op zoek gaat naar goedkope Rhodos vliegtickets die zou daarom ook zeker eventjes over de grens moeten kijken.

vliegen naar Rhodos

Diagoras International Airport

Als je naar Rhodos vliegt dan land je op Diagoras International Airport. Dit drukke vliegveld opende in 1977 waarmee het het oude vliegveld, Rhodos Maritsa Airport, verving. Diagoras International Airport behoort met zo’n vijf miljoen passagiers per jaar tot de drukste luchthavens van Griekenland. De terminal van het vliegveld bestaat uit twee delen: het oude deel met weinig voorzieningen en een groter nieuw deel dat in 2005 in gebruik werd genomen en veel moderner is.

Het vliegveld ligt bij Paradisi en Kremasti. Dit is in het noordwesten van het eiland Rhodos. Voor toeristen die in Ialyssos, Ixia, Rhodos Stad, Kallithea of Faliraki verblijven betekent dit redelijk korte transfertijden. Met een taxi of huurauto ben je dan in de regel binnen een half uur bij je accommodatie. Bij een transfer per bus kunnen die tijden flink oplopen, want dan bepaalt de volgorde waarin de transferbus de accommodaties afrijdt mede hoelang je er uiteindelijk over doet.

Moet je naar het zuiden, oosten of zuidoosten van Rhodos dan bedraagt de reistijd vaak meer dan een uur. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Kiotari, Lindos, Lardos en Plimiri.

vakantie Rhodos

Met de auto naar Rhodos

Je kunt met de auto naar Rhodos. Daar is eigenlijk meteen alles mee gezegd. De afstand, de reistijd en de kosten zullen vrijwel iedereen ervan weerhouden om vanuit Nederland met de auto naar Rhodos te reizen. Reken op een reis van minstens twee maar hoogstwaarschijnlijk drie dagen inclusief stops en boottransfer.

Cruisebestemming Rhodos

Rhodos is een populaire cruisebestemming binnen het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Cruiseschepen meren dan ook regelmatig aan in Rhodos-Stad. Vaak is Rhodos onderdeel van een cruise in combinatie met andere Griekse eilanden, Cyprus, Turkije, Italië of Israël. Wie met een cruiseboot naar Rhodos Stad komt die hoeft zich weinig zorgen te maken over transfers, tenzij je bezienswaardigheden buiten de stad wilt gaan bezoeken zoals Kamiros, Lindos of de Vlindervallei. Onze vraag is waarom je dat zou doen, omdat Rhodos Stad voldoende te bieden heeft om toeristen een hele dag te vermaken. En heb je geen zin om teveel bezienswaardigheden in de stad te bekijken, dan kun je altijd nog aan het strand gaan liggen of een boottocht maken.

De cruiseschepen leggen in Rhodos Stad aan in de commerciële haven. Van daaruit is het slechts vijf tot twintig minuten lopen totdat je in de middeleeuwse binnenstad staat.

Een cruiseschip in Rhodos Stad